PANEL TÜRKİYENİN SUALTI ARKEOLOJİSİNDEKİ YERİ
14 Haziran 2001
T.C. Kültür Bakanlığı ve TİNA Türkiye Sualtı Arkeolojisi Vakfı'nın birlikte düzenledikleri “Dünya Sualtı Arkeolojisi İçinde Türkiye'nin Yeri” konulu panel, 14 Haziran 2001 perşembe günü, İstanbul Arkeoloji Müzeleri Kütüphane Salonu'nda, 14:00 – 18:00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.
Kendi türünde ülkemizde ilk kez icra edilecek bu önemli etkinliğetüm görsel ve yazılı basın temsilcileri davetlidir. Kültür Bakanı Sayın M. İstemihan Talay'ın açılış konuşmasını yapacağı panelin konuşmacıları Türkiye ve dünya ölçeğinde konularının en yetkin isimlerinden oluşmaktadır.
Dr. Alpay Pasinli
T.C. Kültür Bakanlığı Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürü. Tanıtım konuşması.
Prof. Dr. George Bass
Dünya sualtı arkeolojisinin en önemli kişiliklerinden.. INA Institute of Nautical Archaeology örgütünün kurucu üyesi.. Ülkemiz sualtı zenginliklerinin keşfedilmesinde 40 yıla yakın bir süreden bu yana çalışıyor.
Doç Dr. Nergis Günsenin
Türkiye'nin yegane kadın sualtı arkeologu. İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi.. 'Marmara Adası Batığı'nın keşfi ile ünlü.
Selçuk Kolay
TİNA ve Rahmi Koç Müzesi üyesi. Sualtı araştırmacısı.. Çanakkale Savaşları sırasında batırılan Avustralya denizaltısı 'Stoker'ın keşfindeki etkinliği ile tanınıyor..
Dr. Harun Özdaş
Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi arkeologlarından.. Konusunda parlak bir gelecek vaadediyor..